Toegevoegde waarde uit certificering ....

Wettelijke controle

Ons Audit team richt zich op de accountantscontrole van de jaarrekening. Wij voeren zowel wettelijke controles uit voor middelgrote en grote ondernemingen, als vrijwillige controles van kleine ondernemingen. Wanneer u de wettelijke controle laat uitvoeren door Van Eert Accountants & Adviseurs, ontvangt u niet alleen een controle verklaring, de bevindingen die uit de controles naar voren zijn gekomen worden voor u vertaald naar bruikbare en praktische adviezen. U kunt denken aan mogelijkheden tot liquiditeitsverbetering, rendementsverbetering, een organisatieanalyse, verbeterpunten voor uw administratieve organisatie en interne beheersing en fiscale aandachtspunten. Uiteraard worden deze adviezen in een gesprek met u besproken.

De verplichte controle

Wanneer een bedrijf voldoet aan een aantal criteria, is het verplicht een controle te laten uitvoeren bij een accountantskantoor dat beschikt over een AFM-vergunning. Van Eert Accountants & Adviseurs beschikt over deze vergunning en voert de controle graag voor u uit. Voldoet uw bedrijf, gekeken naar twee aansluitende boekjaren, aan twee van de drie onderstaande criteria? Dan bent u tot een controle verplicht.

  • U heeft gemiddeld 50 of meer werknemers in dienst
  • Uw balanstotaal is groter dan 4.4 miljoen euro
  • Uw netto omzet is groter dan 8.8 miljoen euro

Een wettelijke controle is altijd waardevol

Alhoewel een controle niet verplicht is voor ondernemingen die aan minder dan twee van de bovengenoemde punten voldoen, kan een controle ook voor deze bedrijven erg waardevol zijn. Het functioneren van uw onderneming wordt door onze accountants helder in kaart gebracht waardoor eventuele verbeterpunten aan het licht komen.

Een onafhankelijke blik

Onafhankelijkheid en onpartijdigheid zijn is bij certificeringswerkzaamheden essentieel. Onze beroepsorganisatie de NBA heeft verordeningen en nadere voorschriften uitgevaardigd als interpretatie van de Wet op de Accountantsorganisaties waarin eisen gesteld worden aan deze onafhankelijkheid en onpartijdigheid. Daarbij gaat het vooral om de uitvoering van de accountantscontrole voor wettelijke controles in combinatie met bepaalde overige dienstverlening. Wij staan volledig achter deze principes en beschouwen uiteraard de wet en regelgeving in het algemeen, en op dit gebied in het bijzonder, als randvoorwaarden voor onze totale dienstverlening.

Ervaring

Ons Audit team is gespecialiseerd in het uitvoeren van wettelijke controles en heeft ervaring in tal van verschillende branches. Onze klantenkring is breed gevarieerd en bestaat onder andere uit bedrijven uit de automobielgroothandel, bandengroothandel, glas- en verfgroothandel, volmachtbedrijven , bedrijven in de zakelijke dienstverlening en non-profit organisaties. Bent u verplicht tot het uitvoeren van een controle of bent u niet verplicht maar verwacht u dat een controle waardevol kan zijn voor uw bedrijf? Van Eert Accountants & Adviseurs helpt u graag verder. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op om te bekijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen. 

 


Vrijblijvend contact opnemen

Voordelen van ons controletraject:

  Blootleggen fiscale verbeterpunten 
  Bruikbare en praktische adviezen
 

AFM-gecertificeerd  

Interesse? Wij plannen graag een vrijblijvend kennismakinggesprek met u in om de mogelijkheden te verkennen. 


Vrijblijvend contact opnemen
  • drs. W.A.K.H.F. van der Pol RA  

    Ondernemen is:  Eerst denken dan doen, maar soms simpelweg risico’s nemen’

    drs. W.A.K.H.F. van der Pol RA