Al meer dan 30 jaar in de markt!

Verschil tussen een boekhouder en accountant

De termen boekhouder en accountant worden vaak ten onjuiste door elkaar gebruikt. Iedereen mag zichzelf namelijk een boekhouder omdat dit een vrij beroep is. Om de titel accountant te gebruiken dien je een diplomering te hebben. Boekhouders noemen zichzelf weleens accountant terwijl dit strikt genomen een strafbaar feit is. Ondernemers vermelden hun boekhouder ook graag  als accountant omdat dit professioneler klinkt. Het verschil tussen een boekhouder en accountant zit hem niet direct in de werkzaamheden maar de diplomering. 

Waarom een accountant

Zoals eerder toegelicht is het niet mogelijk om jezelf zomaar een accountant te noemen. De diplomering is  daarmee ook een essentieel verschil tussen een boekhouder en accountant. Deze diplomering zorgt ervoor dat u accountant garant staat voor kwalitatief werk. Een boekhouder heeft mogelijk alleen een cursus boekhouden gedaan. Daarnaast bieden accountants ook vaker bedrijfsadvies en belastingadvies aan, terwijl boekhouders enkel bezig zijn met de boekhouding. Voor grotere organisaties is het ook verplicht om de jaarrekening  te laten controleren door een gediplomeerd accountant.

Van Eert is een ervaren accountantskantoor dat een zeer persoonlijke benadering hanteert.  We gaan vrijblijvend het gesprek aan zodat er kan worden bekeken wat we voor u kunnen betekenen. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met 040-2464455 wanneer u nog vragen heeft over het verschil tussen een boekhouder en accountant. 


Heeft u een vraag?

Waarom Van Eert Accountants & Adviseurs?

  Wij begeleiden u en uw bedrijf
  Advies op maat
  Wij gaan vrijblijvend het gesprek aan
 
  • Erik van de Sande, Adviseur Accountancy  

    'Ondernemen is: Geen nine to five, maar 24/7, 365 dagen'

    Erik van de Sande, Adviseur Accountancy