Al meer dan 30 jaar in de markt!

Verschil tussen een AA accountant en RA accountant

Dit zijn twee benamingen die je vaak ziet bij accountants maar de meeste mensen weten niet wat nu precies het verschil is. Het verschil tussen een AA accountant en een RA accountant is in de benaming maar één letter. Voor deze letter heeft een RA accountant echter hard moeten werken. 

Wat is een AA accountant

AA accountant is de afkorting voor  Accountants Administratieconsulent. Wanneer je de HBO opleiding accountancy succesvol hebt afgerond mag je deze titel dragen. Een AA accountant werkt voornamelijk voor MKB bedrijven. Veel AA accountants bieden hun klanten een totaalpakket aan op het gebied van administratie en advies. Dit bevat over het algemeen namelijk salarisadministratie, bedrijfsadvies en belastingadvies.  

Wat is een RA accountant

De term RA accountant is een afkorting voor Register Accountant. Deze titel mag je dragen wanneer je een universitaire studie accountancy succesvol hebt afgerond. RA accountants zijn voornamelijk bezig om de financiële processen van de grotere organisaties te verbeteren. Een RA accountant kan werkzaamheden van een AA accountant uitvoeren maar andersom is dit minder gebruikelijk. 

Van Eert is een  accountantskantoor met zowel ervaren AA als RA Accountants .  Wij richten ons vooral op MKB bedrijven waarvoor we van toegevoegde waarde willen zijn. We gaan vrijblijvend het gesprek aan zodat er kan worden bekeken wat we voor u kunnen betekenen. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met 040-2464455 wanneer u nog vragen heeft over het verschil tussen een AA accountant en een RA accountant 


Heeft u een vraag?

Waarom Van Eert Accountants & Adviseurs?

  Wij begeleiden u en uw bedrijf
  Advies op maat
  Wij gaan vrijblijvend het gesprek aan
 
  • drs. W.A.K.H.F. van der Pol RA  

    Ondernemen is:  Eerst denken dan doen, maar soms simpelweg risico’s nemen’

    drs. W.A.K.H.F. van der Pol RA