Vrijheid om te ondernemen

Vastgoedadvies

Van Eert Accountants & Adviseurs voorziet u graag van vakkundig vastgoedadvies. Wij adviseren, in de ruimste zin van het woord, particulieren en ondernemers die investeren in vastgoed. Wij verzorgen voor u graag de financiële administratie, rapporteren periodiek aan u de belangrijkste kengetallen en begeleiden u graag tijdens het gehele aan- en/of verkoopproces. Desgewenst verzorgen wij ook de due diligence (het boekenonderzoek) bij de aankoop van een vastgoedportefeuille.

Vastgoed in box 3

De wijze waarop u belegt in vastgoed heeft gevolgen voor de eventuele belastingheffing. Verricht u niet meer dan normaal vermogensbeheer, dan wordt uw vastgoed in box 3 belast. Inkomsten en kosten zijn dan niet relevant, u betaalt enkel de vermogensrendementsheffing over de waarde van het vastgoed minus de daaraan te relateren (hypothecaire) schuld. Een verkoopwinst of verkoopverlies blijft buiten de belastingheffing.

Vastgoed in box 1

Bent u actiever met uw vastgoed bezig (huurders zoeken, huurcontracten opmaken, huren innen, zelf onderhoud verrichten) dan kunnen de inkomsten minus de kosten belast worden in box 1. De verkoopwinst of het verkoopverlies wordt dan wel in de belastingheffing betrokken. Daarnaast zijn er een aantal factoren die bepalen of u belast wordt als resultaatgenieter of ondernemer, wat tevens gevolgen heeft voor de belastingheffing. Wordt u aangemerkt als ondernemer? Dan zijn er nog enkele fiscale voordelen te behalen. Denk hierbij aan de zelfstandigen- en startersaftrek en de MKB-winstvrijstelling.

Vastgoed in de besloten vennootschap

Tot slot kan vastgoed ook in de besloten vennootschap worden geëxploiteerd. In dit geval krijgt u te maken met vennootschapsbelasting. Op welke manier u het best vastgoed kunt exploiteren maakt natuurlijk onderdeel uit van ons vastgoedadvies.

Gedegen vastgoedadvies op het gebied van omzetbelasting

Omzetbelasting en vastgoed; in de praktijk blijft het een lastig vraagstuk. Worden enkel woningen verhuurd? Dan verricht u een vrijgestelde prestatie voor de omzetbelasting. Dat is echter anders als het gaat om vakantiewoningen, gemeubileerde woningen die voor een periode van maximaal zes maanden worden verhuurd, of bedrijfspanden. Bij aankoop, verkoop, huur en verhuur adviseren onze belastingadviseurs u op dit gebied terdege. Wij zorgen ervoor dat de omzetbelasting geen kostenpost wordt!

Overdrachtsbelasting

Bij de overdracht van vastgoed bent u in de meeste gevallen overdrachtsbelasting verschuldigd. Bij woningen is het tarief vastgesteld op 2% van de verkoopprijs, in andere gevallen is 6% van de verkoopprijs aan overdrachtsbelasting verschuldigd. In sommige gevallen wordt u echter vrijgesteld van overdrachtsbelasting. Ook zijn er bijzondere regels om te voorkomen dat u zowel omzet- als overdrachtsbelasting moet betalen. Wint u vastgoedadvies in bij Van Eert Accountants & Adviseurs? Dan zorgen wij ervoor dat u voldoet aan alle regels en niet teveel belasting betaalt. Onze vastgoedadviseurs helpen u geld te besparen.

Onze vastgoedadviseurs helpen u graag!

Overweegt u vastgoed aan te kopen? Dan zijn de adviseurs van Van Eert Accountants & Adviseurs u graag van dienst. Bent u benieuwd wat wij in uw specifieke situatie voor u kunnen betekenen? Neemt u dan gerust contact met ons op. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bekijken we graag wat we, op het gebied van vastgoedadvies, voor u kunnen betekenen. 


Vrijblijvend contact opnemen

Waarom vastgoedadvies bij Van Eert Accountants & Adviseurs:

  Begeleiden aan- en/of verkoopproces 
  Due diligence (het boekenonderzoek)
  Advies op het gebied van vastgoed en belastingen

 

Interesse? Wij plannen graag een vrijblijvend kennismakinggesprek met u in om de mogelijkheden te verkennen. 


Vrijblijvend contact opnemen
  • drs. W.A.K.H.F. van der Pol RA  

    Ondernemen is:  Eerst denken dan doen, maar soms simpelweg risico’s nemen’

    drs. W.A.K.H.F. van der Pol RA