Drie punten om op te letten bij het vinden van jouw nieuwe baan

maart 11, 2022 Werken bij

Pexels sora shimazaki 5668858

Drie punten om op te letten bij het vinden van jouw nieuwe baan

Het is verstandig om met enige regelmaat na te denken over je carrière. De juiste overstap kan je veel stress besparen en vaak krijg je bij een nieuwe baan een hoger salaris. Naast de mogelijkheid om meer te verdienen zijn er nog een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden: persoonlijke ontwikkeling, de werksfeer en het vertrouwen van de werkgever zijn ook vaak genoemde redenen om te wisselen van baan. Bij Van Eert accountants & adviseurs begrijpen we dit maar al te goed en nemen we je graag mee!

Persoonlijke ontwikkeling

We kunnen stellen dat persoonlijke ontwikkeling een grote drijfveer is om te wisselen van baan. Kortgezegd: persoonlijke groei is de ontwikkeling van je eigen kennis en kunnen. Elk bedrijf heeft een eigen manier van werken. Een nieuwe omgeving zorgt ervoor dat je kennis maakt met andere computerprogramma’s, nieuwe projecten en frisse ideeën. Daarnaast beweegt de wereld enorm snel, nieuwe technologieën, nieuwe banen worden ontwikkeld. Persoonlijke ontwikkeling draagt bij aan jouw kansen op de arbeidsmarkt en vergroot de kans op een baan. Door persoonlijke ontwikkeling herken je jouw eigen kwaliteiten en krachten maar ook je valkuilen en verbeterpunten. Vanuit je sterke en zwakke punten kan je een beeld van je toekomstige zelf creëren. Zodra je weet waar je naartoe wilt werken is het vinden van jouw droombaan een stap dichterbij!

Het zorgt ook voor positieve prikkels. Bij het behalen van jouw doelen en hopelijk de droombaan zorgt dat voor voldoening. Die voldoening zorgt voor vreugde en kan zelfs resulteren in een gelukkiger bestaan.

Werksfeer

Een goede werksfeer is meer dan gezelligheid op de werkvloer en wordt gecreëerd door zowel de werkgever als de werknemers. Met elkaar zorg je ervoor dat je blij wordt van wat je doet en dat maakt dat je in je werk gemotiveerd en bevlogen bent. Hoe weet je of een bedrijf een goed functionerende cultuur heeft? Vier indicatoren:

  1. Verbindende leiders: dat kunnen collega’s zijn die anderen inspireren en enthousiasmeren. Dat kan een leidinggevende zijn maar ook een medewerker op de werkvloer.
  2. Taal: spreekt een team van ‘wij’ of ‘zij’. Het laat zien hoe betrokken ze zich voelen bij de organisatie. ‘Wij’ impliceert dat je je onderdeel voelt van het team en bij ‘zij’ is er meer afstand waardoor en minder verbondenheid is.
  3. Aanpakken: hoe gaat het bedrijf met een probleem om? Blijven ze doormodderen of juist aanpakken? Een bedrijf dat aanpakt zal sneller stappen vooruitzetten.
  4. Gericht op de ander: collega’s zijn bereid elkaar te helpen. Een manager luistert naar zijn team, begrijpt wat het nodig heeft en faciliteert zo de vooruitgang.

Of een bedrijf bij je past kun je vooraf vaak al inschatten door onderzoek te doen. Je kan al een aardig goed beeld krijgen door op LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter te kijken. Hierdoor kun je zien wat voor een soort mensen er nog meer werken en of je je daarbij prettig voelt. We verbinden ons graag met mensen en groepen waar we een klik bij hebben en die ons verder helpen.

Vertrouwen van de werkgever

Het vertrouwen dat een werkgever in het personeel heeft is misschien niet iets waar je meteen aan zult denken maar wel degelijk belangrijk. Wanneer een werkgever vertrouwen geeft aan werknemers draagt dat bij aan een positieve werksfeer en bedrijfscultuur.

Laat een werkgever jou bijvoorbeeld fouten maken? Dit laat zien dat een werkgever het vertrouwen in jouw oplossing heeft. Waarschijnlijk heeft hijzelf deze fout ook al gemaakt maar is hij ervan overtuigd dat jij een betere methode kan ontwikkelen die waardevolle innovatie kan zijn voor het bedrijf.

Sollicitatietip Assurance professional

Als Assurance dan wel samenstelprofessional verbind je drie thema’s: inzicht, reputatie en slimmer werken. Laat weten wat jij in je bezit hebt. Bezit je kennis over de nieuwste ICT-ontwikkelingen? Vertel het. Dit kan zeer waardvol voor een bedrijf zijn. Net als jouw sociale vaardigheden of analytische blik. Schrijf van tevoren op wat jij aan het bedrijf wil vragen en wat ze over jou moeten weten zodat je niks vergeet!

Herken jij jezelf in de genoemde punten? Bedenk bij het zoeken naar een baan dus goed wat jouw eisen zijn en of een bedrijf daaraan voldoet en leer jouw prioriteiten herkennen of ze binnen de organisatie positief ingezet worden.

https://www.ad.nl/werk/vijf-redenen-om-wel-regelmatig-van-baan-te-wisselen~a00bed0d/

https://www.randstad.nl/werknemers/blog/zo-weet-je-wanneer-het-tijd-is-voor-een-nieuwe-baan

https://www.carriere-start.nl/nieuws/56/waarom-persoonlijke-ontwikkeling?-

https://www.jobnet.nl/blog_pagina/blog/competenties/sub_categories/op-de-werkvloer/11264/een-goede-werksfeer-is-meer-dan-gezelligheid

https://www.adformatie.nl/programmatic/5-indicatoren-waaraan-je-een-goede-slechte-bedrijfscultuu

Wil je weten wat jouw opties zijn?
De specialisten van Van Eert Accountants Adviseurs staan je
graag te woord.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan.