Besparen zonder discussies met de belastingdienst

Voor een directeur-aandeelhouder (DGA) gelden heel specifieke fiscale regels. Verplichtingen, maar zeker ook mogelijkheden.

Belastingadvies directeur-aandeelhouder (DGA)

Fiscale regels DGA

Voor een directeur-aandeelhouder (DGA) gelden heel specifieke fiscale regels. Verplichtingen, maar zeker ook mogelijkheden. Geen eenvoudige kost, dus laat u goed adviseren. De bijzondere fiscale positie van de DGA is een van de specialisaties van Van Eert Accountants & Adviseurs.

Fiscale voorwaarden en tips voor de DGA

Wilt u als DGA geld lenen van uw BV? Dat kan, mits u een reële zakelijke rente overeenkomt en het doel van de lening zorgvuldig wordt omschreven. Een hypotheek bijvoorbeeld. U kunt zelfs geld lenen van uw BV om te beleggen, zonder rente. En hoe zit het met uw salaris? Het salaris van een DGA moet minimaal een vastgesteld percentage van het ‘zakelijk te achten’ salaris zijn. Overigens, als dat salaris niet wordt uitbetaald, moet u dat aannemelijk maken bij de Belastingdienst. In dat geval wordt het als ‘informeel kapitaal’ aangemerkt.

Tussen zaak en privé

Er gelden specifieke fiscale regels bij echtscheiding, bij het belonen van uw partner, bij het uitkeren van dividend, voor de oudedagvoorziening … De bijzondere positie van de DGA – met een been in de onderneming, met het andere in de privé situatie – maakt kundig fiscaal advies onontbeerlijk. Van Eert Accountants & Adviseurs in Eindhoven staat u graag bij.