Wij nemen alle zorgen uit handen

Het fiscale landschap rondom vastgoed is uitermate complex en kent veel onduidelijke wegen.

Vastgoedadvies

Vastgoedadvies in Eindhoven

Het fiscale landschap rondom vastgoed is uitermate complex en kent veel onduidelijke wegen. De vastgoedspecialisten van Van Eert Accountants & Adviseurs - belastingadviseurs en ervaren accountant-adviseurs – wijzen u de weg. Wij voorzien u van helder en vakkundig vastgoedadvies. Als particulier of als ondernemer. We verzorgen uw financiële administratie, rapporteren periodiek de belangrijkste kengetallen en begeleiden u tijdens het hele aan- en/of verkoopproces. Desgewenst verzorgen wij ook de due diligence (het boekenonderzoek) bij de aankoop van een vastgoedportefeuille.

Vastgoed in box 3

De wijze waarop u belegt in vastgoed, heeft gevolgen voor de belastingheffing. Verricht u niet meer dan normaal vermogensbeheer, dan wordt uw vastgoed in box 3 belast. Inkomsten en kosten zijn dan niet relevant; u betaalt enkel de vermogensrendementsheffing over de waarde van het vastgoed minus de daaraan te relateren (hypothecaire) schuld. Een verkoopwinst of verkoopverlies blijft buiten de belastingheffing.

Vastgoed in box 1

Bent u actiever met uw vastgoed bezig (huurders zoeken, huurcontracten opmaken, huren innen, zelf onderhoud verrichten) dan kunnen de inkomsten minus de kosten belast worden in box 1. De verkoopwinst of het verkoopverlies wordt dan wel in de belastingheffing betrokken. Daarnaast is er een aantal factoren dat bepaalt of u belast wordt als resultaatgenieter of ondernemer. Ook dat heeft gevolgen voor de belastingheffing. Wordt u aangemerkt als ondernemer? Dan zijn er nog enkele fiscale voordelen te behalen. Denk hierbij aan de zelfstandigen- en startersaftrek en de MKB-winstvrijstelling.

Vastgoed in de besloten vennootschap

Vastgoed kan ook in een besloten vennootschap worden geëxploiteerd. In dat geval krijgt u te maken met vennootschapsbelasting. Onze vastgoedadviseurs onderzoeken graag op welke manier u het beste vastgoed kunt exploiteren.

Vastgoed en omzetbelasting

Omzetbelasting en vastgoed; in de praktijk blijft het een lastig vraagstuk. Worden enkel woningen verhuurd? Dan verricht u een vrijgestelde prestatie voor de omzetbelasting. Maar dat is weer anders als het gaat om vakantiewoningen en gemeubileerde woningen die voor een periode van maximaal zes maanden worden verhuurd. En ook als het gaat om uw bedrijfspand. Laat u bij aankoop, verkoop, huur en verhuur goed adviseren door onze belastingadviseurs. Van Eert Accountants & Adviseurs zorgt ervoor dat uw omzetbelasting geen kostenpost wordt!

Vastgoed en overdrachtsbelasting

Bij de overdracht van vastgoed is in de meeste gevallen overdrachtsbelasting verschuldigd. Bij woningen is het tarief vastgesteld op 2% van de verkoopprijs, in andere gevallen is dat 6%. Nu zijn er situaties waarin je bent vrijgesteld van overdrachtsbelasting. Ook zijn er bijzondere regels om te voorkomen dat je zowel omzet- als overdrachtsbelasting moet betalen. Bijzonder ingewikkeld, inderdaad. Zorg dat u voldoet aan alle regels en niet teveel belasting betaalt. Laat u bijstaan door de vastgoedadviseurs van Van Eert Accountants & Adviseurs.

Overweeg u vastgoed aan te kopen? Wilt u meer weten over hoe wij u met vastgoedadvies kunnen bijstaan? Of gewoon eens kennismaken? Neem vrijblijvend contact met ons op.