Besparen zonder discussies met de belastingdienst

Een van de belangrijkste beslissingen die u als ondernemer moet maken, is de keuze van de juiste rechtsvorm.

Belastingadvies rechtspersonen

Welke rechtsvorm?

Een van de belangrijkste beslissingen die u als ondernemer moet maken, is de keuze van de juiste rechtsvorm. Drijft u uw zaak zelf (eventueel samen met anderen) als ‘natuurlijke’ persoon, dan bent u zelf aansprakelijk voor de schulden van uw onderneming. Daarom kiest u waarschijnlijk voor een rechtspersoon, als eigenaar van uw zaak. Die rechtspersoon is uiteraard belastingplichtig. Nu zijn de fiscale verplichtingen en mogelijkheden voor iedere rechtsvorm weer anders. Dus wat wordt het? Een BV of NV? Eenmanszaak, maatschap of VOF? Een commanditaire vennootschap misschien? Een stichting of vereniging? Gelukkig zijn er de gespecialiseerde belastingadviseurs van BGH/Van Eert Accountants & Adviseurs. Zij zorgen ervoor dat u door alle bomen haarscherp het bos blijft zien!

Gevolgen wijziging rechtspersoon

Is de keuze van rechtsvorm bij de start van een onderneming al ingewikkeld, bij een latere wijziging van rechtsvorm (bijvoorbeeld omdat dat fiscaal gunstiger is) wordt het niet minder complex. Want niet alleen gelden er andere fiscale regels als u uw eenmanszaak inbrengt in een nieuwe VOF of uw maatschap in een BV. Bij verandering van rechtsvorm moet u ook stakingswinst berekenen en daarover betaalt u inkomstenbelasting. Onder bepaalde voorwaarden weer niet. Er gelden consequenties voor uw omzetbelasting, voor uw loonheffingen, voor de inrichting van uw loonadministratie …

Kortom, zaak om u goed te laten adviseren. De belastingadviseurs van BGH/Van Eert Accountants en Adviseurs helpen u graag vooruit!