Wij nemen alle zorgen uit handen

Wellicht denkt u er nog lang niet over om te stoppen met ondernemen. Toch is het goed om nu al na te denken over het moment dat u uw zaak overdraagt.

Bedrijfsopvolging

Wellicht denkt u er nog lang niet over om te stoppen met ondernemen. Toch is het goed om nu al na te denken over het moment dat u uw zaak overdraagt. Aan uw kinderen, familie of misschien wel uw personeel. Bedrijfsopvolging heeft immers een zorgvuldige voorbereiding nodig. Pakweg een op de tien bedrijven komt na een wisseling van de wacht in de problemen, doordat een goede planning ontbreekt. Laat u daarom goed adviseren door Van Eert Accountants & Adviseurs!

Rationele én emotionele overwegingen

Onze adviseurs weten alles over de actuele wet- en regelgeving en de fiscale consequenties rondom bedrijfsopvolging. Ze beantwoorden al uw rationele vragen, maar weten tegelijk als geen ander dat ook emotionele overwegingen meespelen. Is het verstandig om uw kind nu al in de zaak te nemen of kan het beter eerst zijn studie voltooien? Of bij een ander bedrijf eerst het klappen van de zweep leren kennen? Hoe reageren kinderen die niet in uw bedrijf kunnen of willen komen? Wat stelt u hen in het vooruitzicht?

Fiscale faciliteiten bedrijfsopvolging

En dan? Trekt u zich onmiddellijk terug uit de zaak of kijkt u nog een aantal jaren over de schouder van uw opvolger mee? Wat is uw formele positie dan? Wist u overigens dat uw opvolger tenminste drie jaar in de onderneming moet hebben gewerkt, voordat gebruik kan worden gemaakt van eventuele fiscale faciliteiten? Die faciliteiten zijn er absoluut; per slot van rekening wil ook de fiscus niet dat de continuïteit van uw bedrijf in gevaar komt.

Stoppen met werken … en wat dan?

Wat doet u als u uit de zaak bent gestapt? Met pensioen? Hoe borgt u uw vermogen? Zo zijn er tal van vragen waarover we ons maar beter tijdig kunnen buigen. Met een groot aantal familiebedrijven in de portefeuille, heeft Van Eert Accountants & Adviseurs het complexe en langdurige traject van bedrijfsopvolging al vele malen doorlopen. Laten we dus gauw eens afspreken.