Nieuws - Zakelijk krediet

Op het gebied van zakelijk krediet is er afgelopen jaren veel veranderd. Het MKB werd vóór de kredietcrisis grotendeels gefinancierd door de banken. Tegenwoordig zullen veel ondernemers op een andere manier hun bedrijf moeten financieren. Bancaire kredieten worden nog maar mondjesmaat verstrekt omdat de banken het te riskant vinden om te investeren en de kredietvoorwaarden flink zijn aangescherpt. Het financieringslandschap verandert in een rap tempo. Op deze nieuws-overzichtspagina treft u regelmatig artikelen aan met daarin tips, adviezen en informatie op het gebied van bedrijfsfinanciering. Heeft u vragen of kunt u wel wat hulp gebruiken bij het aanvragen van een krediet? Neemt u dan gerust contact met ons op.


Nettovermogenswaarde en de waardebepaling van ondernemingen
15.08.2017

Nettovermogenswaarde en de waardebepaling van ondernemingen

Onder de bedrijfseconomische term nettovermogenswaarde verstaan we ‘de boekwaarde van de overgenomen of...

Lees deze publicatie >
Alternatieve financieringsvormen voor het MKB
08.05.2017

Alternatieve financieringsvormen voor het MKB

Enkele jaren geleden werden vrijwel alle ondernemingen gefinancierd door de banken. In sommige gevallen sprak...

Lees deze publicatie >
Zakelijk krediet aanvragen in het huidige bancaire klimaat?
01.02.2016

Zakelijk krediet aanvragen in het huidige bancaire klimaat?

Banken zien zichzelf steeds minder als dé financier voor het MKB. Vroeger stapte ondernemers naar de...

Lees deze publicatie >

Financieel (krediet) management

Zakelijk krediet Vaak is er meer mogelijk dan dat ondernemers in eerste instantie denken. Voor startende ondernemers geldt dat er veel alternatieven zijn voor het bancaire zakelijke krediet. Als accountant verkennen wij graag samen met u de mogelijkheden en begeleiden we de aanvraag van het krediet. Ook zien wij regelmatig dat ondernemers met betalingsproblemen krediet aanvragen om aan betalingsverplichtingen te kunnen blijven voldoen. Wij kunnen daarin ondersteunen, maar zoeken samen met u ook graag naar een oplossing voor de langere termijn; doorgaans in de vorm van cashflow management.  

Advies, tips en informatie over zakelijk krediet

Bij Van Eert Accountants & Adviseurs denken wij graag met u mee over financieringsvraagstukken. Op deze nieuwspagina plaatsen wij regelmatig artikelen die gaan over (of gelieerd zijn aan) het thema zakelijk krediet. Heeft u vragen over één van onze artikelen of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van liquiditeits- / cashmanagement? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bekijken wij graag wat we voor u kunnen betekenen.