Nieuws - Subsidieregelingen bedrijven

Als (startende) ondernemer investeer je in je bedrijf. Dat kost geld, maar gelukkig steunt de overheid diverse initiatieven! Ondernemers maken vaak aanspraak op subsidie. Helaas weten veel ondernemers dat alleen zelf niet. Met behulp van een eenvoudige quickscan kunnen we bij Van Eert Accountants & Adviseurs inzichtelijk maken van welke subsidieregelingen u gebruik zou kunnen maken. Nederland telt namelijk 1500 subsidieregelingen voor bedrijven. Op deze nieuwsoverzichtspagina lichten we er regelmatig eentje voor u uit.  


Eurovergunning aanvragen: een uitleg
18.09.2017

Eurovergunning aanvragen: een uitleg

De Eurovergunning is de ondernemersvergunning voor transportbedrijven. Deze vergunning wordt ook wel NIWO...

Lees deze publicatie >
Transportvergunning voor zzp’ers en kleine ondernemingen
16.06.2017

Transportvergunning voor zzp’ers en kleine ondernemingen

Ondernemers en ondernemingen die actief zijn in het transportgoederenvervoer over de weg, zijn verplicht in...

Lees deze publicatie >
NIWO vergunning aanvragen
12.04.2017

NIWO vergunning aanvragen

Bij Van Eert Accountants & Adviseurs helpen we u graag bij het aanvragen van een NIWO vergunning . NIWO...

Lees deze publicatie >
Accountantsverklaring nodig voor subsidieaanvraag?
27.10.2015

Accountantsverklaring nodig voor subsidieaanvraag?

Ondernemingen moeten aan het eind van ieder boekjaar een jaarrekening opstellen. Sommige organisaties zijn,...

Lees deze publicatie >

Komt u in aanmerking voor subsidie?

Subsidieregelingen bedrijven Aan iedere subsidieregeling zitten regels en criteria waaraan u moet voldoen om er aanspraak op te kunnen maken. Uw investering moet bijvoorbeeld van een bepaalde omgang zijn, of u mag slechts een paar jaar aanspraak maken op een bepaalde subsidie. Soms is het echter nog onduidelijker. Zo is één van de criteria van de Starters International Business (SIB) subsidie dat u “geen of weinig ervaring heeft met zaken doen op buitenlandse markten”. Wat dat precies inhoudt kunnen wij als accountant voor u uitzoeken.

Financiële verantwoording

Wanneer u weet op welke subsidie(s) u aanspraak maakt, kunt u een aanvraag in gang zetten. Vaak wordt u hierbij gevraagd bepaalde (financiële) documenten te overleggen. In sommige gevallen heeft u bijvoorbeeld een accountantsverklaring nodig om de subsidieaanvraag te kunnen indienen. Dit is voornamelijk van toepassing op fiscale regelingen, zoals de WBSO. Deze documenten verzorgen wij als accountant natuurlijk graag voor u. Wilt u graag weten op welke subsidies u aanspraak maakt en vindt u het fijn als wij het aanvraag traject, inclusief het verzorgen van de juiste documentatie, voor u in goede banen leiden? Neemt u dan gerust contact met ons op. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bekijken we graag of op welke manier we u het best van dienst kunnen zijn.