Nieuws

Zakelijk krediet aanvragen in het huidige bancaire klimaat?

01.02.2016

Zakelijk krediet aanvragenBanken zien zichzelf steeds minder als dé financier voor het MKB. Vroeger stapte ondernemers naar de bank voor een rekening courant, debiteurenfinanciering of voorraadfinanciering. Banken gingen destijds vaak akkoord met een dergelijke kredietaanvraag. Dat ligt tegenwoordig heel anders. Zakelijk krediet aanvragen is in het huidige bancaire klimaat moeilijk geworden. In dit artikel bespreken we hoe u anno 2016 nog krediet kunt verkrijgen bij een financiële instelling. 

Eisen van kredietverstrekkers

Niet alleen banken hebben de eisen voor een kredietverstrekking sinds de crisis aangescherpt, ook andere financiële instellingen kijken kritischer naar de projecten waarvoor ze een lening verstrekken. De overtuiging bestaat dat er tegenwoordig nog maar zelden kredieten worden verstrekt. Dit is echter niet helemaal waar. De eisen van kredietverstrekkers liggen weliswaar op een ander niveau dan voor de crisis, krediet verkrijgen bij een bank of financiële instelling is nog steeds mogelijk.

Stevige onderbouwing

Wilt u zakelijk krediet aanvragen? Dan is het belangrijk goed beslagen ten ijs te komen. Het is belangrijk dat de kredietverstrekker overtuigt raakt van uw product of dienst en bereid is hierin te investeren. Anderzijds moet u met harde cijfers inzichtelijk kunnen maken welk ‘gat’ een financier op moet vullen en dient u aan te kunnen tonen dat u beschikt over voldoende middelen om de lening en rente stapsgewijs te kunnen aflossen. U zult begrijpen dat het ontzettend belangrijk is dat u uw administratie op orde heeft. Alleen dan kunt u een investeerder de mate van zekerheid bieden die hij nodig heeft om over de brug te komen.

Advies bij zakelijk krediet aanvragen

Het krediet aanvraagtraject duurt lang en kost tijd en energie. Het is vervelend wanneer u keer op keer wordt afgewezen omdat de financiële instelling niet overtuigt raakt of u er niet in slaagt uw cijfers inzichtelijk te maken. Om dit te voorkomen kunt u onze hulp inschakelen. Als accountant doorlopen wij dit traject regelmatig. We weten welke aspecten voor een investeerder van belang zijn en op welke punten zakelijke krediet aanvragen vaak stuklopen. Eén van onze financieel experts gaat graag samen met u aan de slag om struikelpunten te minimaliseren en loodst u door het aanvraagtraject heen. Met een goede adviseur creëert u op deze manier ruimte in uw liquide middelen. Neemt u gerust contact met ons op wanneer u vragen heeft of interesse heeft in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  • drs. W.A.K.H.F. van der Pol RA  

    Ondernemen is:  Eerst denken dan doen, maar soms simpelweg risico’s nemen’

    drs. W.A.K.H.F. van der Pol RA