Nieuws

Weet u wat uw boekhouder nu doet?

13.06.2018

Heeft u nog gewerkt met WordPerfect en floppy-discs? Of misschien bent u wel van de generatie die nog ploeterde met typmachine en typex? Nu lachen we erom. Met een beetje weemoed misschien, maar de digitalisering heeft boekhouding wel stukken sneller, efficiënter en makkelijker gemaakt. Zinvoller ook. Over zinvol gesproken … enig idee wat die boekhouder van u op dit moment aan het doen is?

Veel bedrijven werken ‘geautomatiseerd’ met traditionele boekhoudpakketten. Nou ja, geautomatiseerd … we kunnen beter spreken van inklop-pakketten. Wekelijks worden stapels facturen handmatig ingevoerd. Elk bankafschrift moet worden overgetikt. ‘Dom’ werk waar enorm veel tijd en fouten in gaan zitten. Heeft u daar uw boekhouder (à raison van pak ‘m beet € 40.000 per jaar) voor nodig?! Niet als u uw boekhouding digitaliseert. Dan is 10 uur inklopwerk in pakweg een half uurtje gepiept. Reken maar uit wat dat scheelt. Niet in de laatste plaats in arbeidsplezier, want uw boekhouder heeft wel wat beters en interessanters te doen.

Minder tijd en kosten, meer inzicht en gemak

Met een digitaal boekhoudpakket is uw boekhouding altijd up to date. Kwestie van regelmatig digitale rekeningen doorsturen en papieren facturen en bonnen even scannen of fotograferen. U heeft altijd en overal inzicht in uw financiële situatie, weet hoe het met uw omzet en kosten gaat, met uw debiteuren en crediteuren. U kunt dus veel sneller actie ondernemen en beter beslissingen nemen. En u heeft een digitaal archief met ongekende zoekmogelijkheden. Nooit meer stapels ordners doorspitten; één druk op de knop en u heeft wat u zoekt.

Uw boekhouder kan zoveel méér

En die boekhouder dan? Afscheid nemen? Hoeft niet, want als hij echt goed is, kan hij genoeg meer zinvolle zaken voor u doen. Het opstellen van prognoses bijvoorbeeld, het analyseren van de voorraad, het optimaliseren van uw liquiditeitsstromen. En voor het benaderen van debiteuren, wat bij veel ondernemingen een ondergeschoven kindje is. Met een vriendelijk doch dringend telefoontje bereikt u doorgaans veel meer dan met een kille, dreigende aanmaning.

Doe uzelf en uw boekhouder een plezier en stap over op een digitaal pakket. Van Eert Accountants & Adviseurs weet daar alles van. Neem contact met ons op.

  • drs. W.A.K.H.F. van der Pol RA  

    Ondernemen is:  Eerst denken dan doen, maar soms simpelweg risico’s nemen’

    drs. W.A.K.H.F. van der Pol RA