Nieuws

Vastgoedadvies voor het MKB

08.06.2016

Als ondernemer is het prettig als u met iemand kunt sparren over ondernemersvraagstukken. De lastigste vraagstukken waar wij als accountant te hulp zijn geschoten, gingen vaak over vastgoed. Deze vragen zijn vaak erg gecompliceerd. Kunt u onroerende zaken het best privé of zakelijk in beheer houden? Waar moet u op letten als u een bedrijfspand wilt aan- of verkopen? Onze vastgoedconsultant neemt graag samen de fiscaliteit van uw vastgoed onder de loep. U kunt bij ons terecht voor een betrouwbaar vastgoedadvies.

Is zakelijk onroerende goed aankopen verstandig?

Regelmatig krijgen wij de vraag of het verstandig is onroerend goed aan te kopen. Om op deze vraag een antwoord te kunnen geven, gaan we graag samen met u kritisch kijken naar uw financiële situatie. We bekijken of het in uw situatie verstandig is om te kopen of dat huren beter bij u past. Het is voornamelijk belangrijk dat wordt afgewogen of de investering in bijvoorbeeld een bedrijfspand voor u rendabel is of dat er beter op andere vlakken kan worden geïnvesteerd. Kunt u meer geld verdienen met andere investeringen? Dan kunt u beter daarin investeren. Daarnaast is het natuurlijk erg belangrijk om naar de toekomst te kijken. Zijn er mogelijkheden om het pand uit te breiden, mocht u in de toekomst groeien? Wilt u het bedrijfspand afstoten? Houdt u dan rekening met de belasting die u over de boekwinst moet betalen. Het zijn allemaal scenario’s die aan de orde komen tijdens het vastgoedadvies.

Verschillende constructies

Samen met u komen we tot de conclusie of het aankopen van vastgoed wel of niet verstandig is. Blijkt de aankoop van onroerend goed naar aanleiding van de analyses een goede optie? Dan zullen we gaan kijken naar de verschillende mogelijkheden wat betreft de financiering. Elke financieringsconstructie heeft namelijk andere financiële en fiscale gevolgen.

Vastgoedadvies voor ondernemers

Als ondernemer kunt u uw vastgoedvragen met een gerust hart bij ons neerleggen. Bent u voornemens vastgoed aan te kopen? Wij hebben de juiste expertise in huis om tot een goed vastgoedadvies te komen. Tijdens een vrijblijvend gesprek maken we graag kennis met u. Neemt u gerust contact met ons op om een afspraak in te plannen.

  • Erik van de Sande, Adviseur Accountancy  

    'Ondernemen is: Geen nine to five, maar 24/7, 365 dagen'

    Erik van de Sande, Adviseur Accountancy