Nieuws

Transportvergunning voor zzp’ers en kleine ondernemingen

16.06.2017

transportvergunning Ondernemers en ondernemingen die actief zijn in het transportgoederenvervoer over de weg, zijn verplicht in het bezit te zijn van een transportvergunning. Deze vergunning wordt verstrekt door de NIWO en wordt ook wel NIWO vergunning of Eurovergunning genoemd. Vervoert u, tegen betaling van derden, goederen over de weg in een voertuig met een laadvermogen van meer dan 500 kilogram? Dan bent u verplicht deze vergunning in uw bezit te hebben.

Kredietwaardigheid en risicodragend vermogen

Eerder schreven we al een artikel over de NIWO vergunning. Hierin kon u al lezen dat u als transportbedrijf moet voldoen aan vier kwaliteitseisen, waaronder kredietwaardigheid. Bij het aanvragen of verlengen van de transportvergunning, wordt de kredietwaardigheid van uw onderneming onder de loep genomen. Hierbij wordt gekeken of u beschikt over voldoende risicodragend vermogen. Om te laten zien dat u over voldoende kredietwaardigheid beschikt, wordt u gevraagd een jaarrekening met een verklaring van een accountant te overleggen. Voor startende ondernemingen volstaat een openingsbalans of vermogensopstelling.

Maakt u geen gebruik van de dienstverlening van een accountant?

Middelgrote en grote ondernemingen hebben vaak een accountant die deze financiële documenten kan verzorgen. Zzp’ers of kleinere ondernemingen maken doorgaans echter geen gebruik van de dienstverlening van een accountant. Toch hebben ook zij een transportvergunning nodig om te mogen opereren als transportbedrijf.

Wij ondersteunen u graag bij de aanvraag van een transportvergunning

Wilt u een transportvergunning aanvragen of verlengen en heeft u geen accountant die voor u de financiële documentatie kan verzorgen? Bij Van Eert Accountants & Adviseurs begrijpen we dat u als zzp’er of kleine onderneming geen behoefte heeft aan onze complete dienstverlening. U kunt bij ons ook aankloppen wanneer u de hulp van een bevoegde accountant nodig heeft om een transportvergunning te verkrijgen. Wij kunnen al een accountantsverklaring verstrekken vanaf €500,- exclusief btw. Neemt u gerust contact met ons op wanneer u een transportvergunning gaat aanvragen!

  • Erik van de Sande, Adviseur Accountancy  

    'Ondernemen is: Geen nine to five, maar 24/7, 365 dagen'

    Erik van de Sande, Adviseur Accountancy