Nieuws

Teamontwikkeling

22.06.2015

“Als je een beetje beter wilt zijn, wees dan competitief. Als je exponentieel beter wilt zijn, wees dan coöperatief.” Een mooie quote over teamontwikkeling uit de mond van William Shakespeare. Dat je samen meer kunt bereiken dan alleen, zal iedereen beamen. Toch is het samenstellen van een goed team niet simpelweg het samenvoegen van verschillende deskundige individuen. In dit artikel gaan we dieper in op teamontwikkeling en het samenstellen van effectieve teams.

Persoonlijkheidstest & Teamontwikkeling

In ons vorige artikel vertelden wij u al over de persoonlijkheidstest die wij u aanbieden. Deze persoonlijkheidstest brengt de talenten en kwaliteiten van een individu aan het licht. Wanneer verschillende individuen binnen uw organisatie aan een dergelijke test worden onderworpen, kunnen de uitslagen worden gebruikt bij het samenstellen van goede teams. Met de uitslag van een persoonlijkheidstest kan namelijk goed worden voorspelt welke rol iemand in een team zal gaan vervullen.

Wat is een goed team?

Een goed team bestaat uit personen die elkaar aanvullen en versterken. Personen met verschillende talenten en kwaliteiten. Diversiteit is in een team erg belangrijk. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat teams met veel diversiteit effectiever zijn dan teams met minder diversiteit. Een mooi voorbeeld is een team dat enkel bestaat uit creatieve personen. Dit team kwam gezamenlijk tot de mooiste ideeën, maar helaas kwam men nooit tot een concrete uitwerking. De groep was niet in evenwicht. Het talent om een idee te vertalen naar een concrete uitwerking was binnen de groep niet aanwezig. Naast een goed evenwicht in de groep, is het belangrijk dat de personen in een team goed met elkaar kunnen communiceren en hun mening durven laten horen. Op deze manier bieden zij tegenwicht aan hun teamgenoten en kan de diversiteit in een team ten volle worden benut.

Van los zand naar geheel

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is het belangrijk om te kijken naar de persoonlijke kwaliteiten en talenten van iemand, om vanuit hier een goed draaiend team samen te stellen. Als je voor elke positie de beste speler kiest, ben je nog geen sterk elftal. Het vormen van een sterke groep kan door de juiste individuen bij elkaar te brengen. Door de persoonlijkheidstest worden uw werknemers zich bewust van hun eigen talenten en kwaliteiten en die van hun collega’s. Er kunnen effectieve teams worden samengesteld waarin er onderling meer begrip is, er betere taakverdelingen kunnen worden gemaakt, er minder conflicten ontstaan en er betere resultaten worden behaald.

Een teamontwikkeling test is zeer waardevol

Teamwerk is ontzettend belangrijk voor organisaties. Om deze reden vinden wij het zeer waardevol al uw medewerkers aan een persoonlijkheidstest te onderwerpen. Als ondernemer of leidinggevende weet u na de uitslag van de test welke personen u het best bij elkaar kunt zetten om de beste resultaten te behalen. Daarnaast zijn de resultaten uit de teamontwikkeling test ook zeer waardevol wanneer er gezocht wordt naar nieuwe werknemers. Er kan specifiek gezocht worden naar iemand die het talent bezit om een team naar een hoger niveau te stuwen. Niet alleen grote bedrijven zijn gebaat bij het optimaliseren van teams, ook voor het MKB is teamontwikkeling zeer interessant. Heeft u interesse in een persoonlijkheidstest en wilt u weten hoe u teams het best kunt samenstellen? Neemt u dan gerust contact met ons op. Samen met u bekijken we graag hoe we uw team(s) naar een hoger niveau kunnen tillen.

Ook interessant voor u: Persoonlijkheidstest: ontdek uw talenten! En MKB advies op maat.

  • Erik van de Sande, Adviseur Accountancy  

    'Ondernemen is: Geen nine to five, maar 24/7, 365 dagen'

    Erik van de Sande, Adviseur Accountancy