Nieuws

Samenstellen jaarrekening levert méér voor u op

08.08.2019

U bent vast al ‘om’ en overtuigd van de voordelen van een digitale boekhouding. Het werkt zoveel makkelijker en sneller, scheelt zoveel gedoe. Bovendien maakt online boekhouden het samenstellen van de jaarrekening stukken eenvoudiger. “Fijn voor mijn accountant,” denkt u wellicht, “maar wat levert mij dat op?” Een heleboel. Want daardoor heeft die accountant meer tijd én meer input om u te helpen ondernemen. En daar is hij of zij toch voor, nietwaar?

Auditfile voor opstellen jaarrekening

Vrijwel elk online boekhoudpakket beschikt over een auditfile. In dat bestand staan alle gegevens over de boekingen in een bepaalde periode (meestal één boekjaar). Die gegevens worden direct ingelezen in de samenstel- en jaarrekeningsoftware van  uw accountant. Het programma gaat automatisch na of alles juist en volledig is en – interessanter! – alle transacties in uw boekhouding worden kritisch geanalyseerd.

Betrouwbare managementinformatie

Vanuit de jaarrekening kan per post worden nagegaan wat de achterliggende transacties zijn. En er kunnen heel makkelijk vergelijkingen worden gemaakt. Zijn er in bepaalde maanden meer uitgaven? Valt er een seizoenspatroon te ontdekken? Is een kostenpost opeens opvallend hoger? Kloppen de goederenbewegingen met de aantallen die zijn ingeboekt? Wat zijn de marges per klant of per artikel? Of per verkoper? Wat gaf u uit aan advertising en wat leverde dat op? Uw accountant laat u zwart op wit de antwoorden zien, zodat u samen kunt overleggen of u op koers ligt of waar u wellicht dient bij te sturen. Op basis van harde cijfers en feiten, ter aanvulling én toetsing van uw ondernemersinstinct.

Advies dat hout snijdt

Zodra de jaarrekening gereed is, kan direct een aangifte worden ingelezen. U weet dus meteen waar u aan toe bent. Uw bank ook, want de cijfers worden meteen doorgegeven. Alles verloopt automatisch, alles is gekoppeld en geïntegreerd. Stukken makkelijker, stukken sneller. En dat betekent meer tijd voor datgene waarvoor u uw accountant in de arm neemt: advies waar u als ondernemer écht iets aan heeft. Niet vanuit aannames en vermoedens, maar vanuit de feitelijke financiële positie van uw onderneming!

Sturen op basis van uw jaarrekening. Hoe dat gaat? De specialisten van Van Eert Accountants & Adviseurs staan u graag te woord. Vraag een vrijblijvend gesprek aan!