Nieuws

Salarisverwerking: waarborg continuïteit en kwaliteit

08.01.2016

SalarisverwerkingHet belangrijkste kapitaal binnen uw organisatie is uw personeel. Voor u als ondernemer is de belangrijke taak weggelegd uw werknemers tevreden te houden. U kunt het immers niet alleen. Het tijdig en juist uitbetalen van uw medewerkers is één van uw grootste verantwoordelijkheden als werkgever. Wilt u de continuïteit en kwaliteit van uw salarisverwerking waarborgen? Kies dan voor onze dienstverlening op het gebied van loon- en salarisadministratie.

Kwaliteit

In het artikel 'Salarisadministratie uitbesteden of zelf verzorgen' las u al dat de continu veranderende wet- en regelgeving het voeren van de salarisverwerking vermoeilijkt. U wordt geacht zich aan de wetten en regels te houden. Deze volgen elkaar echter in zo’n rap tempo op dat een fout in de loonadministratie hier bijna een logisch gevolg van is. Omdat fouten u duur kunnen komen te staan, kiezen veel ondernemers voor zekerheid en kwaliteit en besteden ze de salarisverwerking uit.

Continuïteit

Daarnaast is ook continuïteit een belangrijke reden om een externe partij de salarisadministratie te laten verzorgen. Bij kleine en middelgrote bedrijven is de salarisverwerking vaak de verantwoordelijkheid van één persoon. Bij ziekte of vakantie kunt u hierdoor gemakkelijk in de problemen komen. Het uitbetalen van het loon kan echter niet een weekje naar voren worden geschoven. Ook bij ziekte, vakantie of een onverwachts drukke week moet uw personeel salaris ontvangen. Zij hebben immers ook verantwoordelijkheden en moeten de rekeningen kunnen betalen.

Winst behalen

De laatste belangrijke reden om de salarisadministratie uit te besteden, is het gegeven dat veel ondernemers hiermee winst kunnen behalen. Wij zien dat er regelmatig kansen worden gemist op het gebied van premies, heffingen en subsidies. Vaak komt dit omdat specifieke kennis op het gebied van salarisverwerking ontbreekt of omdat er simpelweg geen tijd voor is. Veel bedrijven laten zo veel euro’s aan hun neus voorbij gaan…

Inzicht in de salarisverwerking

Het uitbesteden van de salarisadministratie betekent meer zekerheid voor u en uw personeel. Natuurlijk betekent dit niet dat u de vinger aan de pols verliest. Wij werken volledig digitaal waardoor u 24 uur per dag, 7 dagen per week, online inzicht heeft in al uw salaris- en loon specifieke zaken. Op deze manier verliest u nooit het in- en overzicht. Wilt u meer weten over de manier waarop wij de salarisverwerking voor u uit handen nemen? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij plannen graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met u in.

  • Erik van de Sande, Adviseur Accountancy  

    'Ondernemen is: Geen nine to five, maar 24/7, 365 dagen'

    Erik van de Sande, Adviseur Accountancy