Al meer dan 30 jaar in de markt!

Persoonlijkheidstest: ontdek uw talenten!

12.06.2015

Een persoonlijkheidstest, wij vinden het een must voor iedere ondernemer! Om deze reden bieden wij onze klanten sinds kort professionele testen aan waarmee zij, onder meer, hun persoonlijkheid onder de loep kunnen nemen. Deze test brengt de talenten die iemand bezit aan het licht. Sommige mensen zijn zich al vroeg bewust van de talenten die ze bezitten en weten deze te exploiteren. Voor de meeste mensen geldt echter dat ze niet zo goed weten waar ze goed in zijn. Het ontdekken van uw talenten is erg interessant, want met de meeste talenten kunt u een goede baan krijgen of een succesvolle onderneming starten!

Uw talent uit het oog verloren?

In het artikel: Organisatie identiteit: verlies het bestaansrecht van uw organisatie niet uit het oog, vertelden wij u al dat veel ondernemers na verloop van tijd hun organisatie identiteit uit het oog verliezen. Ze weten niet goed meer wie ze zijn, wat ze kunnen en waar ze heen moeten. Wanneer deze situatie zich voordoet, is het volgens ons belangrijk na te gaan denken over uw onderscheidend vermogen. Wat kunt u goed? Waarom kiezen uw klanten voor u en niet voor uw concurrent? In de praktijk blijkt dit echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Een persoonlijkheidstest kan u helpen de focus terug te vinden en te (her)ontdekken wie u bent, wat u écht goed kunt en waar u naar toe wilt.

Gebaseerd op de theorie van Jung

De persoonlijkheidstest die we u bij Van Eert Accountants & Adviseurs aanbieden, is gebaseerd op het werk van psycholoog Carl Gustav Jung. Deze test meet uw onbewuste drijfveren. De vraag: “waarom doen mensen wat ze doen?” staat hierbij centraal. De onbewuste drijfveren die uit de persoonlijkheidstest naar voren komen, worden vervolgens gekoppeld aan bewust ontwikkelde competenties. Dit geeft vervolgens inzicht in wie iemand is, waar iemand goed in is en op welke punten hij of zij zich nog kan ontwikkelen. Zeer interessant is dat onze test ook in beeld brengt welke competenties u wél hebt ontwikkeld maar eigenlijk niet bij u passen. Dit zijn competenties die doorgaans veel van u vragen en uiteindelijk kunnen leiden tot verzuim of een burn-out.

Persoonlijkheid & teamontwikkeling

Naast de persoonlijkheidstest, bieden we u bij Van Eert Accountants & Adviseurs ook een test aan over teamontwikkeling. In deze test worden alle persoonlijkheden uit een team naast elkaar gelegd. Zo kan er worden bekeken of de personen in een team elkaar qua talent aanvullen, of dat er binnen het team nog talent mist. In ons volgende artikel zullen we dieper ingaan op deze test!

Het resultaat van een persoonlijkheidstest

Een persoonlijkheidstest maakt uw talenten concreet. Voor veel mensen valt na de uitslag van de test ineens alles op zijn plek. Veel mensen wisten onbewust al wel welke talenten zij in huis hadden, na de uitslag van de test kunnen zij hun talenten bewust inzetten op het werk of in hun persoonlijke leven. Wij hopen dat ons enthousiasme over de persoonlijkheidstest via dit artikel op u over is gekomen! Omdat wij denken dat een persoonlijkheidstest voor veel ondernemers zeer waardevol is, willen wij u één gratis persoonlijkheidstest aanbieden. Deze gratis test kan online gemaakt worden. Heeft u hier interesse in? Neemt u dan contact met ons op.

Ook interessant voor u: MKB advies op maat.

  • drs. W.A.K.H.F. van der Pol RA  

    Ondernemen is:  Eerst denken dan doen, maar soms simpelweg risico’s nemen’

    drs. W.A.K.H.F. van der Pol RA