Nieuws

Organisatieadviseur met cijfermatige informatie als uitgangspunt

30.08.2016

Onze meerwaarde als accountant zit hem allang niet meer alleen in het juist opstellen van jaarrekeningen, het foutloos voeren van de salarisadministratie of het correct afhandelen van belastingaangiftes. Alhoewel we ons in beginsel nog steeds richten op cijfers, focussen wij ons als accountant meer en meer op de wereld achter deze getallen. Wat betekenen deze getallen voor u en uw organisatie? Wat kunnen we daarvan leren? Onze functie verschuift meer en meer naar die van organisatieadviseur.

Automatisering zorgt voor verschuiving

Deze verschuiving wordt voor een groot gedeelte veroorzaakt door de hoge mate van automatisering waar we momenteel van genieten. Een groot gedeelte van ons operationele werk verloopt tegenwoordig met één druk op de knop. Natuurlijk gaat er wat tijd zitten in de controle van de cijfers, maar dit is niets in vergelijking met hoe ons werk er enkele decennia geleden uitzag.

De betekenis van cijfers

Er komt hierdoor meer tijd vrij om de cijfers te analyseren en te interpreteren. We gaan een stapje verder en voorzien u aan de hand van de cijfers ook van vakkundig advies. De liquiditeit van uw organisatie berekenen is interessant, een dergelijke berekening krijgt echter pas waarde als we er consequenties aan gaan afleiden. Heeft u ruimte om te investeren? Of moet uw cashflow beter worden gemanaged om betalingsproblemen te voorkomen? Bij het maken van deze analyses worden wij ondersteund door het Management Kompas Systeem. In dit systeem leggen wij niet alleen uw cijfers vast, maar ook zaken zoals doelstellingen en het jaarplan. Aan de hand van deze informatie gaan wij samen met u aan de slag om uw bedrijfsresultaten te verbeteren.

Continu begeleiden van uw organisatie

Als accountant en organisatieadviseur sturen wij uw organisatie op deze manier bij. In tegenstelling tot veel consultantbureaus werken wij niet in projecten. De kracht van ons organisatieadvies zit hem juist in de continue monitoring van uw organisatie. Als accountant gaan wij een langdurige en persoonlijke relatie met u aan en leren wij u en uw bedrijf goed kennen. Wij zijn dan ook in staat u te voorzien van persoonlijk organisatieadvies op maat. Op de pagina ‘Bedrijfsadvies’ vindt u meer informatie over onze advieswerkzaamheden. Heeft u vragen of interesse in onze dienstverlening? Neem dan gerust contact met ons op. Wij plannen graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met u in op ons kantoor in Eindhoven.

  • drs. W.A.K.H.F. van der Pol RA  

    Ondernemen is:  Eerst denken dan doen, maar soms simpelweg risico’s nemen’

    drs. W.A.K.H.F. van der Pol RA