Nieuws

Internationaal ondernemen: zaken doen in het buitenland

13.04.2016

Internationaal ondernemen Nederlandse midden- en kleinbedrijven zijn vaak internationaal actief. Wilt u met uw onderneming de grens over? Dan brengt dit veel complexiteit met zich mee. Bij Van Eert Accountants & Adviseurs helpen we u graag uw grenzen te verleggen en ambities tot internationaal ondernemen waar te maken. Zowel internationale bedrijven die zich in Nederland willen vestigen, als Nederlandse bedrijven die buiten de landsgrenzen zaken willen gaan doen, kunnen bij ons terecht.

Complexiteit van internationaal ondernemen

Internationaal betalingsverkeer, de juridische en fiscale wetgeving van andere landen en verschillende regels wat betreft btw, het is slechts een kleine greep uit een groot aantal complexe zaken waar u mee te maken krijgt wanneer u internationaal onderneemt. Opent u een vestiging in het buitenland en stelt u daar mensen te werk? Dan kan dit gevolgen hebben voor uw loonadministratie en sociale zekerheidspremies. En hoe zit het eigenlijk met de milieueisen in een bepaald land? Het verbreden van uw markt zorgt doorgaans voor een exponentiele toename van de complexiteit van het ondernemerschap.

De weg naar een internationale onderneming

U ziet volop kansen in het buitenland en het liefst gaat u vandaag nog de grens over. Maar, haastige spoed is zelden goed en succes in het buitenland begint met een goed plan. Wilt u internationaal ondernemen? Dan gaat er vaak twee tot drie jaar overheen voordat u daadwerkelijk de stap naar het buitenland zet. Het is belangrijk de tijd te nemen om zaken goed voor te bereiden. Wat wilt u precies bereiken in uw nieuwe afzetgebied? Hoe denkt u dit te gaan verwezenlijken? Hoe gaat u deze internationale ambities financieren? Samen met u zorgen we voor een goede voorbereiding. Wij voorzien u graag van advies op maat.

Lokale partner met kennis over de grens

Vanuit ons kantoor in Eindhoven behartigen wij graag uw belangen tot over de grens. Als lokale partner bezitten wij kennis over ondernemen in zowel binnen- als buitenland. Onze specialisten spreken vloeiend Engels en we beschikken zelfs over iemand die de Duitse taal vloeiend beheerst. De groeiende vraag naar internationaal ondernemen – zowel van Nederlandse ondernemers die de grens over willen, als van Buitenlandse ondernemers die in Nederland willen opereren – heeft er onlangs zelfs toe geleid dat wij een Engelstalige website hebben gelanceerd. Buitenlandse organisaties helpen we met onze kennis van de Nederlandse markt graag bij het opzetten van activiteiten in Nederland. Wilt u als Nederlands bedrijf de grens over? Dan schakelen we doorgaans de expertise in van één van onze partners in het buitenland. Op deze manier kunnen wij u optimaal adviseren bij internationale vraagstukken en het waarmaken van uw internationale ambities!

  • drs. W.A.K.H.F. van der Pol RA  

    Ondernemen is:  Eerst denken dan doen, maar soms simpelweg risico’s nemen’

    drs. W.A.K.H.F. van der Pol RA