Nieuws

Interimcontrole: wat is de kwaliteit van uw bedrijfsprocessen?

03.07.2017

InterimcontroleDe interimcontrole maakt deel uit van het certificeringsproces. Deze controle heeft als doel een goed beeld te krijgen van de bedrijfsprocessen van uw onderneming. Deze controle gaat altijd vooraf aan de eindejaarscontrole en het verstrekken van de accountantsverklaring. Tijdens de interimcontrole bekijken we niet alleen hoe uw organisatie activiteiten ontplooit, maar achterhalen we ook of risico’s voldoende worden afgedekt.

Interimcontrole biedt inzicht in belangrijkste bedrijfsprocessen

De fase van de interimcontrole is misschien wel de belangrijkste fase van het controleproces. Inzicht en zekerheid wordt verkregen in de belangrijkste bedrijfsprocessen. Denk hierbij aan inzicht in de productie, inkoop, verkoop, het voorraadbeheer, geldverkeer en de automatisering. Ons audit-team kijkt met een objectieve blik naar uw organisatie. Onze bevindingen noteren we voor u in een managementletter.

Aandachtspunten uit de managementletter

Naast onze bevindingen, vindt u in de managementletter ook concrete adviezen om de processen binnen uw organisatie te verbeteren. U kunt de managementletter zien als een concreet verbeterplan met heldere actiepunten waar u als ondernemer mee aan de slag kunt. De interimcontrole vindt doorgaans in het najaar plaats. Zo heeft u nog enkele maanden de tijd om processen te verbeteren voordat de wettelijke controle van de jaarrekening wordt uitgevoerd. De wettelijke controle vindt altijd plaats na afronding van een boekjaar, meestal in het voorjaar.

De controle van de jaarrekening

De kwaliteit van het controleproces staat bij Van Eert Accountants & Adviseurs hoog in het vaandel. Bent u controleplichtig? Dan begrijpen wij dat het prettig is als de accountantscontrole wordt uitgevoerd door een accountant met kennis van zaken. Het gaat immers om uw financiële verantwoording. U bent bij ons gelukkig in goede handen. Ons kantoor heeft vorig jaar namelijk, als één van de weinige accountantskantoren, zonder op- of aanmerkingen de kwaliteitskeuring van de NBA doorlopen.

Kennismaken tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Is uw organisaties voor het eerst controleplichtig, of wilt u de controle van uw jaarrekening graag bij ons onderbrengen? Neemt u dan gerust contact met ons op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek lichten wij onze werkzaamheden met betrekking tot de interimcontrole en accountantscontrole graag nader aan u toe. Neemt u alvast eens een kijkje op de pagina’s wettelijke controle, jaarrekening en certificeringsproces om meer te weten te komen over onze dienstverlening op dit gebied. 

  • Erik van de Sande, Adviseur Accountancy  

    'Ondernemen is: Geen nine to five, maar 24/7, 365 dagen'

    Erik van de Sande, Adviseur Accountancy