Wij nemen alle zorgen uit handen

Fiscaal advies: betrouwbaar en vakkundig

22.04.2015

Update 15-7-2016: In het voorjaar van 2015 publiceerden we het onderstaande artikel. Nu, bijna anderhalf jaar later, willen we nogmaals het belang van betrouwbaar en vakkundig fiscaal advies benadrukken. Ook dit jaar (2016) zijn er – bewust dan wel onbewust – weer veel fouten gemaakt in de belastingaangifte. Er wordt dan fraude gepleegd en hiermee loopt u het risico op hoge boetes. Wij horen wederom veel verhalen van ondernemers die een boete op de mat krijgen vanwege een foutieve belastingaangifte. Een malafide belastingconstructie kan zelfs aanleiding zijn tot een onderzoek en vergaande consequenties hebben. Kies daarom voor een betrouwbare partner wanneer u uw belastingaangifte uitbesteedt! 

De belastingaangifte: veel ondernemers zitten er op dit moment middenin! Een groot gedeelte van hen besteedt de belastingaangifte uit aan een fiscalist. Slim, zo zou je op het eerste gezicht zeggen, want een goede fiscalist weet immers alles van fiscale zaken. Toch kan er veel misgaan met de belastingaangifte en is fiscaal advies niet altijd even betrouwbaar... Betreurenswaardig, zo vinden wij, want als ondernemer moet u op uw fiscaal adviseur kunnen vertrouwen. U moet met een gerust hart uw fiscale zaken bij een professional onder kunnen brengen. Eerlijk fiscaal advies staat bij Van Eert Accountants & Adviseurs dan ook hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk dat we een betrouwbare partner zijn voor onze klanten. Een partij waarop zij kunnen bouwen. In dit artikel bespreken we het belang van een vakkundige en betrouwbare fiscaal adviseur.

Betrouwbaar en vakkundig fiscaal advies

In de media lezen we steeds vaker verhalen over onbetrouwbare of onkundige belastingadviseurs. Dit zijn fiscalisten die uw aangifte frauderen zodat beide partijen er uiteindelijk meer aan overhouden of belastingadviseurs die door de ‘kieren’ van de wet kruipen om zo voordeel te behalen. Wij zijn van mening dat dit niet de manier is waarop ons vak beoefend moet worden. Wij vinden dat wij, als fiscaal adviseurs, moeten handelen zoals dit in de wet is voorgeschreven. Daarnaast mogen slordigheidsfouten niet worden getolereerd. Als ondernemer legt u de verantwoordelijkheid van uw fiscale zaken in de handen van een professional, en dan moet u er vanuit kunnen gaan dat dit vakkundig wordt uitgevoerd. Voor fouten in uw belastingaangifte bent u immers zelf verantwoordelijk, ook als u de belastingaangifte uitbesteedt.

De gevolgen van fraude of fouten

U bent zelf verantwoordelijk voor uw belastingaangifte en dus komen eventuele gevolgen ook op uw bord terecht. Heeft u te weinig belasting afgedragen? Dan kunt u een naheffing op de mat krijgen. Deze kan in sommige gevallen voorzien worden van een boete die kan oplopen tot 100% van de te weinig geheven belasting. Is er sprake van fraude? Dan kunt u zelfs strafrechtelijk worden vervolgd. Allemaal vervelende gevolgen die eenvoudig voorkomen hadden kunnen worden wanneer u een betrouwbare en vakkundige belastingadviseur in de arm had genomen die u van eerlijk fiscaal advies had kunnen voorzien.

Hoe vindt u een betrouwbare partner?

Wanneer u iemand in de arm wil nemen voor fiscaal advies en het uitvoeren van de belastingaangifte, is het belangrijk een weloverwogen beslissing te maken. Een goed gevoel en duidelijke afspraken zijn hierbij van cruciaal belang. Bij Van Eert Accountants & Adviseurs maken we graag kennis met mogelijke nieuwe klanten via een persoonlijk kennismakingsgesprek. Op deze manier leren we elkaar kennen en kunnen we u meer vertellen over onze werkwijze. U kunt rekenen op onze kundigheid en betrouwbaarheid. Wij zorgen ervoor dat u als klant de juiste hoeveelheid belasting zult betalen en voldoet aan alle regels. Dat levert u uiteindelijk het meeste op. U voorkomt niet alleen de kans op naheffingen en boetes, u bespaart uzelf een heleboel zorgen wanneer u kiest voor vakkundig en betrouwbaar fiscaal advies… Neemt u eens een kijkje op onze belastingadvies pagina. Hier leest u meer over het de fiscale adviezen die wij leveren. Heeft u interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neemt u dan gerust contact met ons op dan plannen we een afspraak met u in.

Ook interessant voor u: MKB advies op maat, Innovatiestimulering door belastingmaatregelen: een overzicht en Liquiditeitsprobleem: breng uw administratie op orde!