Nieuws

Eurovergunning aanvragen: een uitleg

18.09.2017

EurovergunningDe Eurovergunning is de ondernemersvergunning voor transportbedrijven. Deze vergunning wordt ook wel NIWO vergunning genoemd en is verplicht voor organisaties die actief zijn in het beroepsgoederenvervoer over de weg. Voertuigen met een laadvermogen van meer dan 500 kilogram moeten over een vergunningsbewijs beschikken. Niet alleen vrachtauto’s, maar ook bestelwagens zijn daarom vergunningplichtig.

Tip: Wilt u een Eurovergunning aanvragen? Het controleren van de (openings-)balans of vermogensopstelling kunnen wij al voor u verzorgen vanaf €500,- exclusief btw.

Kwaliteitseisen van de NIWO vergunning

Eerder schreven we al een artikel over het aanvragen van de NIWO vergunning. Hierin bespraken we al aan welke vier kwaliteitseisen u als transportorganisatie moet voldoen om een vergunning te kunnen verkrijgen. In dit artikel vertellen wij u graag hoe de aanvraagprocedure in zijn gang gaat.

Aanvraagprocedure Eurovergunning

De Eurovergunning kan tegenwoordig volledig digitaal worden aangevraagd. Mocht je jouw vergunningaanvraag liever op papier indienen dan kan dat natuurlijk ook. Uw aanvraag zal voorzien moeten worden van een aantal bewijsstukken. Te weten;

  • Vakdiploma(‘s).
  • Verklaring Omtrent Gedrag (voor rechtspersonen of natuurlijke personen).
  • (Openings-)balans of vermogensopstelling, voorzien van een verklaring van een accountant die daartoe bevoegd is.
  • In het geval dat de vervoersmanager een werknemer is of extern wordt ingehuurd, moet u ook de arbeidsovereenkomst van deze medewerker overleggen óf de overeenkomst met de partij waarbij deze medewerker wordt ingehuurd.

In sommige gevallen zijn meer bewijsstukken vereist. Dit wordt dan tijdens de procedure aangegeven.

Hoe gaat de controle van de balans in zijn werk?

Wanneer u een Eurovergunning wilt aanvragen, gaat u aan de slag met het verzamelen van alle bovengenoemde documenten. Indien uw jaarrekening nog niet door een accountant is gecontroleerd, bijvoorbeeld omdat u niet controleplichtig bent, zal dit alsnog moeten gebeuren. Pas wanneer u alle documenten compleet hebt kunt u een vergunning aanvragen.

Wij helpen u graag!

Wilt u een Eurovergunning aanvragen? Dan helpt Van Eert Accountants & Adviseurs u graag met de financiële documentatie. Het controleren van de (openings-)balans of vermogensopstelling bieden wij al aan vanaf €500,- exclusief btw. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder! 

  • Erik van de Sande, Adviseur Accountancy  

    'Ondernemen is: Geen nine to five, maar 24/7, 365 dagen'

    Erik van de Sande, Adviseur Accountancy