Nieuws

Eindelijk beginnen met digitaal boekhouden?

03.06.2018

Telefoontje van uw accountant. Of morgen de boekhouding kan worden opgehaald. Snel de map in orde maken, laatste rekeningen en afschriften toevoegen … Heeft iemand nog bonnetjes? Pfff, wat een gedoe. Kan dat niet makkelijker? Ja natuurlijk wel! Zullen we eindelijk eens beginnen met digitaal boekhouden?

Laten we definitief een punt zetten achter het uitzoeken, sorteren en invoeren van facturen en bonnen. Achter het mislopen van aftrekposten, omdat rekeningen ontbreken. Achter uitstel van belastingaangifte, omdat de boel nog niet op orde is. Laten we voor eens en voor altijd een punt zetten achter al die stress en ergernis.

Facturen en bonnetjes app’en

Uw accountant stelt u graag een digitaal boekhoudpakket ter beschikking. Gratis. (Tenminste, bij ons is dat gratis.) Daarmee kunt u zo aan de slag. Digitale facturen en documenten mailt u gelijk door. Papieren rekeningen en stukken scant of – nog makkelijker – fotografeert u even. Bonnetje van boekhandel of restaurant? Met een eenvoudige app maakt u ter plekke een foto, geeft aan of het een inkoop- of verkoopfactuur is, voegt een onderwerpregel toe (managementboek, zakenlunch …) en hup, weg ermee.  

Altijd actueel inzicht met digitaal boekhouden

U ziet te allen tijde hoe het met uw omzet, kosten en winst is gesteld. Real time, wat wel zo handig is als u snel moet beslissen over een investering. Dit zijn uw crediteuren, vink maar aan wie u wilt betalen. Debiteuren ‘over de datum’? Ze ontvangen automatisch een herinnering per mail.

Robot accounting of robot boekhouden

U heeft een compleet en volledig digitaal archief dat keurig 10 jaar online beschikbaar blijft. Wat een gemak. Ook voor uw accountant, die veel meer tijd over heeft om uw cijfers te analyseren en u te adviseren. Overigens is het niet zo dat hij helemaal niets meer hoeft te doen. In die zin is de term ‘robot accounting’ of ‘robot boekhouden’ enigszins misleidend, want op de achtergrond controleert uw accountant natuurlijk wel of alles klopt en of alle boekingen goed zijn verlopen. Maar het gaat stukken sneller. Zodat u sneller actie kunt ondernemen en beslissingen kunt nemen op basis van uw actuele financiële situatie.

Zullen we dan maar eens beginnen met digitaal boekhouden? Van Eert Accountants & Adviseurs helpt u graag met de inrichting van uw systeem. Vraag een vrijblijvend gesprek aan!

  • Erik van de Sande, Adviseur Accountancy  

    'Ondernemen is: Geen nine to five, maar 24/7, 365 dagen'

    Erik van de Sande, Adviseur Accountancy