Nieuws

Eérst de klant, dan de regels

29.05.2018

Wat denkt u, zou Hirving Lozano ook PSV’s topscorer zijn, als hij oog in oog met de keeper alleen maar gefocust zou zijn op de spelregels en de instructies van Cocu? En u, zou u succesvol en met plezier ondernemen, als u tijdens een gesprek met een prospect in gedachten bij de do’s en don’ts uit de handboeken zou zijn? Welnee, net als Lozano laat u zich in eerste instantie leiden door uw ervaring, ambitie en intuïtie.

De management- en marketingboeken op uw nachtkastje helpen u ongetwijfeld om stappen te maken. Om uw strategie aan te scherpen, processen te optimaliseren, groei in goede banen te leiden. Maar zonder uw visie en uw eigen wijze van ondernemen, werken ze alleen maar verlammend. In ons vak zien we in feite hetzelfde. De accountancy wordt bedolven onder wet- en regelgeving. Begrijp me goed, regels, procedures en protocollen zijn absoluut noodzakelijk om transparant, wettig en ethisch te werk te gaan. Maar een klemmend keurslijf van regels, daar schiet niemand iets mee op. Integendeel.

Toenemende druk regelgeving

We zien dat steeds minder studenten kiezen voor accountancy en menig accountant geeft de pijp aan maarten. Vooral vanwege de starheid en soms absurde druk van regels en voorschriften. Dat slaat lam. Als je begint met de kaders van regelgeving en verwoed alles daarbinnen wilt inpassen, kom je niet meer toe aan je eigenlijke werk: de ondernemer helpen te ondernemen. Ik zie dat gebeuren op veel kantoren, waar bijgevolg een ‘ja maar’ en ‘kan niet’ cultuur ontstaat.

Klantvraag voorop

Bij Van Eert draaien wij de zaak liever om. Wij gaan éérst aan de slag voor de klant , komen met antwoorden en oplossingen die de ondernemer daadwerkelijk verder brengen. Vervolgens zorgen we ervoor dat we dat binnen de wettelijke kaders gepast krijgen. Dat is een fundamenteel andere insteek. Een insteek die u als ondernemer vérder brengt, in plaats van afremt. En dáár is het ons uiteindelijk om te doen!   

Meer weten over de aanpak van Van Eert Accountants & Adviseurs? Laten we eens kennismaken. Leuk!

  • drs. W.A.K.H.F. van der Pol RA  

    Ondernemen is:  Eerst denken dan doen, maar soms simpelweg risico’s nemen’

    drs. W.A.K.H.F. van der Pol RA