Nieuws

De voordelen van administratie digitaliseren

15.11.2017

Juist dat ene belangrijke document is onvindbaar in de torenhoge stapel van bonnetjes, offertes, facturen en salarisstroken. Herkenbaar? Met het digitaliseren van uw administratie voorkomt u deze frustrerende zoektocht. Nog een bijkomend voordeel: uw administratie digitaliseren levert uw organisatie kostbare tijdwinst én ruimte op.

Wettelijke verplichtingen

Voor elke organisatie is het van groot belang om de administratie op orde te hebben. Als werkgever bent u wettelijk verplicht een goede administratie bij te houden. De fiscale bewaartermijn voor uw basisadministratie bedraagt in Nederland zeven jaar. Onder de basisadministratie verstaat de Belastingdienst onder meer loonadministratie, voorraadadministratie en debiteuren- en crediteurenadministratie. Deze periode geldt ook voor ondersteunende software als u uw administratie digitaal bijhoudt. U moet er dus voor zorgen dat alle programma’s en bestanden van uw digitale administratiesysteem kunnen worden gebruikt door de Belastingdienst.

Administratie digitaliseren

Steeds meer organisaties streven ernaar om zoveel mogelijk digitaal te administreren en zien de pluspunten van papierloos werken in. De tijd dat bedrijven hun papierwerk in vuistdikke ordners in een archiefkast opslaan is definitief passé. Een opgeruimd kantoor staat netter dan tien werkbureaus in dezelfde ruimte bezaaid met allerlei papieren en post-its. Met één druk op de knop al uw salarisstroken van uw personeelsadministratie inzichtelijk krijgen? Of nooit meer langdurig zoeken naar de jaaropgaven van een paar jaar terug? Bijlagen in e-mails hoeft u niet meer te printen en plaatst u eenvoudig in het juiste digitale bestand. Het net van cijfers, data en resultaten van uw onderneming is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar eenvoudig op te halen als u uw administratie digitaliseert. Het levert u niet alleen tijdwinst op, want met deze workflow draagt u ook bij aan beter milieu door de papierberg te minimaliseren.

Loket.nl en Multivers On-Line

De volgende stap is een digitaal systeem waarin u al uw gegevens zitten. Wij kunnen zowel uw salaris- en HRM-gegevens als uw complete financiële administratie vrijwel volledig digitaal verwerken. De menselijke tussenkomst betreft voornamelijk de controle van de processen en het analyseren van de output.

Klaar om te digitaliseren? Onze professionals helpen en adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze. Zij zijn op de hoogte van de laatste online ontwikkelingen en zij zorgen ervoor dat alles aan de wettelijke eisen voldoet. Wij bekijken graag met u wat er binnen uw organisatie mogelijk is en waar specifiek uw behoefte ligt. Neemt u gerust eens geheel vrijblijvend contact met ons op voor een eerste kennismaking met een van onze specialisten. De koffie staat klaar!

  • drs. W.A.K.H.F. van der Pol RA  

    Ondernemen is:  Eerst denken dan doen, maar soms simpelweg risico’s nemen’

    drs. W.A.K.H.F. van der Pol RA