Nieuws

Days sales outstanding

29.09.2017

Het DSO ratio is het meest gebruikte meetinstrument in de wereld van het debiteurenbeheer. DSO staat voor ‘days sales outstanding’ en geeft aan hoe lang het gemiddeld duurt voordat uw facturen betaald worden. De persoon die binnen uw organisatie verantwoordelijk is voor het debiteurenbeheer zal zich doorgaans over dit ratio ontfermen. Dit is belangrijk, aangezien het aantal debiteurendagen (zoals days sales outstanding in het Nederlands wordt genoemd) grote invloed heeft op de cashflow van uw organisatie.

Wat is een gezond DSO ratio?

Wat een gezond DSO ratio is hangt af van de betalingstermijn die u hanteert. Is dat 30 dagen? Dan is een gemiddelde van 30 dagen tussen facturatie en betaling doorgaans prima. Zit u daaronder? Dan doet u het goed. Komt u DSO ratio ver boven de betalingstermijn uit? Dan is het wellicht zinvol uw debiteurenbeheer en klantenbestand eens kritisch onder de loep te nemen.

Oorzaken van een hoog DSO ratio

Kampt u met een hoog DSO ratio? Dan wordt dit veroorzaakt door één of beide van onderstaande oorzaken:

  1. Klanten die hun betalingsverplichtingen niet na kunnen of willen komen.
  2. Een rommelige administratie en een slecht georganiseerd factureringsproces binnen uw organisatie.
     

Tip: lees ook ons artikel ‘Kredietbeperking een geschikte maatregel?

Wanbetalers zetten uw cashflow onder druk

Wanbetalers kunnen een serieus probleem vormen voor uw organisatie, zeker wanneer de achterstallige facturen zich opstapelen meerdere klanten hun betalingsverplichten niet nakomen. Iedere euro die nog ‘vastzit’ in deze betalingen kan namelijk niet voor andere zaken worden ingezet. Dat zet uw cashflow flink onder druk. Uitblijvende betalingen kunnen zorgen voor een serieus liquiditeitsprobleem. Dat wilt u natuurlijk voorkomen!

Het aantal ‘days sales outstanding’ verbeteren

Natuurlijk zijn er verschillende manieren om het aantal debiteurendagen te verminderen en hiermee uw cashflow te verbeteren. Zo kan het aan te raden zijn een kredietrapport op te vragen van (toekomstige) klanten om op deze manier het risico van late of uitblijvende betalingen te voorkomen. Heeft een hoog DSO te maken met uw eigen factureringsproces? Begin dan met het op papier zetten van betaalafspraken en het inrichten van een doordacht factureringsproces.

Advies

De financieel professionals van Van Eert Accountants & Adviseurs helpen u graag bij het verbeteren van uw DSO ratio. Neemt u eens een kijkje op onze pagina liquiditeitsprognose om te kijken hoe om meer te weten te komen over de manier waarop wij uw cashflow verbeteren. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neemt u gerust contact met ons op. Wij plannen graag een vrijblijvende kennismakingsafspraak met u in om te bekijken wat we voor u kunnen betekenen.

  • drs. W.A.K.H.F. van der Pol RA  

    Ondernemen is:  Eerst denken dan doen, maar soms simpelweg risico’s nemen’

    drs. W.A.K.H.F. van der Pol RA