Nieuws

Data-analyse voor het MKB

04.07.2019

Data-analyse is hot. Digitalisering van het economische verkeer levert eindeloze hoeveelheden informatie op, waarmee u als ondernemer uw voordeel kunt doen. En daarvoor hoef je heus geen data-gigant als Google of Amazon te zijn. Ook uw digitale boekhouding bevat talloze gegevens die u kunt gebruiken om beter, slimmer en succesvoller zaken te doen!

Online boekhouden en Business Intelligenge

Uw online boekhoudprogramma genereert een niet te stuiten stroom aan cijfers en gegevens, waarmee u uw bedrijfsvoering heel gericht kunt sturen. Business Intelligenge noemen we dat. Natuurlijk, het onderbuikgevoel van de ondernemer is en blijft van belang, maar het is wel zo slim om uw ondernemersinstinct te combineren met harde financiële data. Wie zijn uw beste afnemers? Zit daar een bepaald verloop in? Wie zijn uw grootste leveranciers? Hoe zit het met uw uitgaven en inkomsten? Welke trends constateert u? Zijn er wellicht (seizoens)patronen te ontdekken? Zijn alle ingekochte spullen daadwerkelijk als voorraad ingeboekt? Geleverde goederen ook echt gefactureerd? Welke verkopers scoren de hoogste omzet? Wie levert u echt te weinig op?  

Voordeel auditfile

Al deze gegevens zitten al in uw administratie, maar veelal in verschillende files en programma’s. Uw boekhouder kan ze voor u combineren, analyseren en controleren. Om ze vervolgens aan u te rapporteren, inclusief advies, zodat u er effectief mee aan de slag kunt. Een belangrijke tool daarbij is de ‘auditfile’ in uw boekhoudpakket. Een auditfile is een bestand met alle details over en een overzicht van de financiële data uit uw administratie. Uw boekhouder leest de auditfile in en laat daar vervolgens slimme analyses op los. Zo beschikt u razendsnel over betrouwbare stuurinformatie. En krijgt u te maken met een controle van de Belastingdienst, dan draagt u met één druk op de knop over waar de fiscus om vraagt. Makkelijker kan niet!

Eens zien hoe we via data-analyse uw bedrijfsvoering kunnen optimaliseren? De specialisten van Van Eert Accountants & Adviseurs staan u graag te woord. Vraag een vrijblijvend gesprek aan!