Nieuws

Begroting opstellen 2017 devies voor elke ondernemer

22.12.2016

Door het opstellen van een begroting voor 2017, schept u inzicht in uw financiële verwachtingen voor het komende jaar. Met een begroting zorgt u voor meer grip op uw financiën. Weet u hoe het komende jaar er financieel uit gaat zien? Wij helpen u graag om uw verwachte inkomsten en uitgave voor 2017 op een rijtje te zetten.

Jaarlijkse begroting sterk aan te raden

Het opstellen van een begroting is verplicht bij het oprichten van een onderneming waarbij een financieringsaanvraag wordt ingediend. Alhoewel het opstellen van een jaarlijkse begroting sterk valt aan te raden, zien we dat maar weinig MKB bedrijven zich jaarlijks toeleggen op het maken van deze financiële prognose. Een begroting is eigenlijk niets anders dan het doorrekenen van uw toekomstplannen. Met behulp van gespecialiseerde software kunt u achterhalen of uw plannen voor het komende jaar haalbaar zijn of niet. Met behulp van de het programma Unit4 leggen wij uw zwakke plekken bloot en maken we u kansen inzichtelijk!

Begroting opstellen met Unit4

Unit4 is een totaalpakket op het gebied van financiële rapportages. Een begroting opstellen is met behulp van Unit4 erg gemakkelijk en allerminst tijdrovend. Stap voor stap wordt u gevraagd financiële gegevens in te vullen waarmee uiteindelijk een nauwkeurige en realistische berekening van de inkomsten en uitgaven kan worden gemaakt.

Financieel plan voor 2017

Onze financieel experts nemen de gemaakte begroting voor 2017 vervolgens graag voor u onder de loep. Samen met u bespreken we de valkuilen en kansen en kijken we of plannen voor het komende jaar moeten worden aangepast of bijgesteld. Desgewenst maken wij opnieuw gebruik van de tools van Unit4, bijvoorbeeld voor het maken van een cash flow planning. Op deze manier bereiden wij u optimaal voor op toekomstscenario’s van het komende jaar (en eventuele verwachtingen voor de verdere toekomst).

Gaat u samen met ons het nieuwe jaar in?

Samen met u zorgen wij er graag voor dat 2017 zakelijk een succesvol jaar gaat worden! Het gezegde: “een goede voorbereiding is het halve werk” is wat ons betreft zeker van toepassing als het om de toekomst van uw onderneming en inkomsten gaat. Wilt u voor het komende jaar een begroting opstellen en kunt u daarbij wel wat hulp gebruiken? Of wilt u aan de hand van uw begroting een realistisch plan opstellen om zo doelstellingen te behalen? Neemt u gerust contact met ons op. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bekijken we graag wat de mogelijkheden zijn.

  • drs. W.A.K.H.F. van der Pol RA  

    Ondernemen is:  Eerst denken dan doen, maar soms simpelweg risico’s nemen’

    drs. W.A.K.H.F. van der Pol RA