Nieuws

Accountantsverklaring nodig voor subsidieaanvraag?

27.10.2015

Accountantsverklaring subsidieOndernemingen moeten aan het eind van ieder boekjaar een jaarrekening opstellen. Sommige organisaties zijn, omdat ze voldoen aan bepaalde criteria, vervolgens verplicht om de jaarrekening te laten controleren door een daartoe bevoegde accountant. Bij Van Eert Accountants & Adviseurs merken we dat vanwege de groei van ondernemingen steeds meer bedrijven controleplichtig worden. Daarnaast merken we ook dat bij steeds meer subsidies een accountantsverklaring wordt geëist door de subsidieverstrekker.

Accountantsverklaring subsidie

Wil je als onderneming subsidie aanvragen? Dan wordt in veel gevallen gevraagd zekerheid te geven over uw financiële positie. Subsidieverstrekkers vragen vaak om een controleverklaring en een toelichting op de besteding van de subsidie toe te voegen bij de subsidieaanvraag. Op deze manier kunnen ze controleren of u (nog steeds) in aanmerking komt voor subsidie of niet. Tip: achterhalen of u in aanmerking komt voor subsidie? Maak gebruik van onze subsidiescan.

Wanneer subsidie aanvragen?

Sommige subsidies kunnen het gehele jaar door worden aangevraagd. Soms moet u uw aanvraag echter voor een bepaalde datum hebben ingediend. Op het moment van schrijven is het eind oktober en is het bijvoorbeeld weer mogelijk een WBSO verklaring voor 2016 aan te vragen. Deze fiscale subsidie heeft als doel de financiële lasten van research en development te verlagen en bij de aanvraag is een accountantsverklaring verplicht. Bedrijven kunnen tot 30 november een aanvraag indienen en dat zorgt ervoor dat veel van hen op korte termijn hun jaarrekening moeten laten controleren.

Snel een accountantsverklaring nodig?

Bij Van Eert Accountants & Adviseurs krijgen we regelmatig telefoontjes van grote internationale ondernemingen die hun subsidieaanvraag snel behandeld willen hebben. Omdat hun eigen accountant (meestal een 'big four' kantoor zoals KPMG, Deloitte, EY of PWC) niet snel kan handelen vanwege interne procedures, wordt bij ons de controle van de subsidie neergelegd. Als accountant vinden wij het belangrijk snel te kunnen anticiperen op dit soort vragen. Heeft u op korte termijn een verklaring bij een subsidie nodig? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij werken met een work flow applicatie om het certificeringsproces doelgericht en efficiënt te kunnen doorlopen. Hierdoor zijn wij in staat een hoge kwaliteit te bieden alsmede de controleverklaring binnen korte termijn te verstrekken. Met deze snelle handelswijze onderscheiden wij ons van de grote accountantskantoren in ons land. Bij de ‘big four’ maakt men bijvoorbeeld gebruik van vooraf vastgestelde procedures. Er wordt niet van de procedures afgeweken en hierdoor duurt het vaak véél langer voordat de controleverklaring kan worden verstrekt.

Uw subsidieaanvraag snel afgehandeld?

Wilt u subsidie aanvragen en heeft u spoedig een controleverklaring nodig? Neemt u dan gerust contact met ons op. We bekijken graag wat we voor u kunnen betekenen! Bekijkt u daarnaast ook de pagina’s wettelijke controle, jaarrekening en certificeringsproces eens om meer te weten te komen over onze dienstverlening omtrent de controleverklaring.

  • Erik van de Sande, Adviseur Accountancy  

    'Ondernemen is: Geen nine to five, maar 24/7, 365 dagen'

    Erik van de Sande, Adviseur Accountancy