Nieuws

Aangifte inkomstenbelasting ondernemers

08.02.2016

aangifte inkomstenbelasting ondernemersAls zelfstandig ondernemer moet u belastingaangifte doen. In dit artikel gaan we dieper in op de aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers. Als ondernemer regelt u deze aangifte niet vanuit uw privéaangifte, hiervoor gebruikt u uw zakelijke account. Met de belastingdienst overlegt u uw gegevens, de gegevens van een eventuele fiscale partner, de balans, het verlies en de gemaakte winst. Over de winst die u heeft gemaakt, het inkomen, betaalt u inkomstenbelasting. Vanaf 1 maart staat het aangifteformulier inkomstenbelasting ondernemers voor u klaar op uw persoonlijke pagina van de belastingdienst. Het is belangrijk dat u de aangifte vóór 1 mei heeft afgerond.

De jaarrekening

De cijfers die u moet overleggen met de belastingdienst, staan in de fiscale jaarrekening die na ieder boekjaar moet worden opgesteld. In de jaarrekening kan de fiscus aflezen wat de belastbare winst is van het afgelopen jaar. Alhoewel het indienen complex kan zijn, komen veel ondernemers met de cijfers uit de jaarrekening een heel eind.

Geld besparen met aftrekposten en fiscale regelingen

De aangifte inkomstenbelasting ondernemers kunt u dus zelf indienen aan de hand van uw jaarrekening. Toch zit er ook een nadeel aan het zelf verzorgen van de aangifte inkomstenbelasting. Veel ondernemers zijn namelijk niet goed op de hoogte van de verschillende aftrekposten en fiscale regelingen waarmee geld kan worden bespaard. De lijst van regelingen is lang en aan iedere regeling zitten natuurlijk voorwaarden verbonden. Wij merken dat het voor veel ondernemers lastig is om wegwijs te worden in deze wereld. Begrijpelijk maar jammer, want als ondernemer kunt u hiermee financieel voordeel behalen.

Aangifte inkomstenbelasting ondernemers uitbesteden

Wilt u als ondernemer de aangifte inkomstenbelasting uitbesteden? Dan kunt u terecht bij één van onze fiscaal specialisten. Wij zorgen dat de fiscus de juiste cijfers krijgt aangeleverd en dat u als ondernemer optimaal gebruik maakt van de aftrekposten en regelingen. Natuurlijk kunt u ook het opstellen van de jaarrekening aan ons uitbesteden. Wij ontfermen ons dan over het gehele traject, van het opstellen van de jaarrekening tot het invullen van het aangifteformulier. Neemt u gerust contact met ons wanneer u interesse heeft in een vrijblijvend kennismakinggesprek. Wij lichten u graag nog uitgebreider toe wat wij voor u kunnen betekenen.

  • Erik van de Sande, Adviseur Accountancy  

    'Ondernemen is: Geen nine to five, maar 24/7, 365 dagen'

    Erik van de Sande, Adviseur Accountancy